Over ons

Ingenieursbureau Aafjes b.v. werd in 1978 opgericht door Jaap Aafjes onder de naam Ing. Jaap Aafjes, konstrukteur en staticus b.v.

Jaap werkte aanvankelijk vanuit zijn woning aan de Meidoornlaan in Dalfsen. In 1987 kwam de eerste staalbouwkundig tekenaar in dienst. Al snel kwam er behoefte aan uitbreiding, waardoor de ruimte aan de Meidoornlaan te klein werd. In 1988 kon het nieuw gebouwde kantoor aan de Winkelkamp in gebruik genomen worden. Deze nieuwe plek gaf meer mogelijkheden, meer werk, en meer ruimte voor nieuwe medewerkers. In 1991 werd het kantoorpand uitgebreid, waardoor het aantal werkplekken werd verdubbeld.
Naast Jaap, die zich o.a. bezig hield met het maken van statische berekeningen, waren er 5 tekenaars/ constructeurs in dienst, die de staalbouwkundige werktekeningen maakten. Eerst nog op het tekenbord, maar sinds eind jaren ‘90 met de computer.
Vanwege de leeftijd van Jaap werd het bedrijf in 2000 overgenomen door de huidige directeur Jan Lemstra. Het bedrijf bleef nog drie jaar in Dalfsen gevestigd, waarna het in 2003 verhuisde naar de Ohmstraat 1 te Zwolle. Hier zitten wij nog steeds met een groep van negen werknemers in vaste dienst, die samen met Jan een breed pakket van diensten kunnen aanbieden binnen de constructieve bouw